Gårdar

Ullibruk, Kil

DSC_1299

UlliBruk tillhandahåller daglig verksamhet enl LSS på uppdrag av Kils kommun.

Gården “Hagen” finns i Högboda, ca 2 mil västerut från Kil. Här på “Hagen” finns några höns, kaniner och får, trädgård för odling och skötsel, för skörd av bär och frukt. “Hagen” ligger nära “skog och mark”.
Vintertid – förädling av och verksamhet med ull i Ullverkstad.
ullibruk@gmail.com     Marianne Andersson 076-8311415

 

Kulatorpet, Kil

000 (0)

KulaTorpet erbjuder Daglig verksamhet för personer med särskilda behov enligt LSS i en anpassad lugn miljö med närhet till djur och natur. Här finns även möjlighet till Arbetsträning för en varsam start i arbetslivet igen samt Rekreation med Taktil massage som kan ge smärtlindring, tröst, välbefinnande och återhämtning.
KulaTorpet ligger mellan Kil och Forshaga nära skog, åkermark och fågelsjö. Vi vistas mycket i naturen och följer årstidens växlingar i arbetet med djuren och odling till verksamhetsbehov. Skogen ger oss bär och svamp och bra träning för våra kroppar under promenader, vi tränar balans och motorik och stimulerar själslig närvaro genom iakttagelser av de stora små undren i naturen.
 
Följ gärna KulaTorpet och våra dagar på Facebook!!
Kontakt: Inger Malm 073-846 00 68, info@kulatorpet.se

 

Strandbäcken, Årjäng

strandbacken_liten

På promenadavstånd från centrum ligger Strandbäcken,en lugn och kreativ miljö där det är lätt att finna motivation.Med hästens hjälp tränar vi kommunikation och socialt samspel i vår nyanlagda paddock.Familjer kan bo på 5-stjärnig camping som ligger granne med gården.  www.strandbackens.se

 

Häst o Lantliv, Gunnarskog

unnamed-1Häst o Lantliv Gunnarskog finns i Stora Årbotten i Gunnarskog ca 2 mil från Arvika.Gården är anpassad för att ta emot skolmngdomoch långtidssjukskrivna.  Äldre tidigt dementa personer får också högre livskvalitet av att vara med djuren och få ge av sina erfarenheter.Vi lägger stor vikt på naturligt umgänge med häst och hund  och har en levande gård där deltagarna får en meningsfull tillvaro.På gården finns 4 hästar,2 hundar höns och katter.Vi odlar grönsaker o frukt som vi tillagar och äter tillsammans.

Kontakt: Torunn Tandberg 073-0461347     vi finns även på Facebook.

Åsen Gård, Karlstad

Åsens gård bildÅSEN GÅRD ligger ca 2 mil norr om Karlstad Vi erbjuder meningsfull sysselsättning inom daglig verksamhet och arbetsträning för vuxna och ungdomar. Individuellt anpassade sysslor efter allas behov. Vi riktar oss till personer med psykisk ohälsa, olika funktionsnedsättningar eller med ett behov av en alternativ miljö. På gården finns hästar, får, katt och hund. Växthus och grönsaksodlingar. Tillgång till olika hantverk.  Möjlighet till promenader i rogivande omgivningar med avslappning. Nuvarande uppdragsgivare är kommunen.

Vi finns på snaarstad.se

Räntans Gård, Kristinehamn

IMG_3752_1

Sedan 2010 har vi tagit emot personer inom SoL och LSS, alltså personer med lättare funktionshinder, socialpsykiatrisk ohälsa samt social dagverksamhet för äldre. Gården erbjuder skötsel av våra olika djur, trädgårdsysslor, vedhantering, hantverk samt diverse snickeri och underhåll. Allt sker efter årstid och individuella förutsättningar.

Läs mer om oss på vår hemsida rantansgard.se

Lillemyrsgården, Forshaga

mini-mamma2

Individanpassad, daglig verksamhet med djur, trädgård, grönsaksodling, butik och hantverk mm.

På gården finns får, hundar, katter, kaniner, ankor och höns. Vår gård är öppen för personer med psykisk funktionsnedsättning, stressrelaterad ohälsa eller ungdomar med behov av särskilt stöd. Vi har jobbat mot kommuner och arbetsförmedling.

Läs mer på lillemyrsgarden.se

Hannemo Kursgård, Sunne

Östanås.jpg

Hannemo erbjuder människor med särskilda behov en meningsfull sysselsättning på landsbygden. På gården finns hästar,snickarbod, liten trädgård ,skogsskötsel och stort kök för gemensam matlagning. Vi jobbar idag på uppdrag av kommuner.

Läs mer på Hannemo.se

Fjällsäter kulturgård, Kil

Fjällsäter är en liten skogsgård som ligger väldigt centralt. 30 km till Sunne och Kil och 35 km till Arvika.  Ekologisk hållbarhet, kretsloppstänkande samt bevarande är den röda tråden i våra olika inriktningar. Både att ta hjälp av fungerande dåtida och miljövänlig nutida kunskap för en mer hållbar nutid och framtid.

Hälsa via arbetsträning och/eller rekreation. Det finns otaliga studier som visar på att när man är stressad eller sjuk av andra orsaker kan rehabiliteringen gå snabbare i samvaro med natur och/eller djur. Beroende på var man är i sin rehabilitering så behöver man olika nivåer av icke kravfylld samvaro i naturen, trädgården eller bland djuren. Vi har tillgång till och kan erbjuda olika typer av möten för återhämtning i en trygg miljö. Du kan hämta energi och kraft ifrån upplevelsen av att ingå i ett större sammanhang, samtidigt som det finns tid för existentiella reflektioner.

Välkommen. Vi kan göra ett gemensamt upplägg för en grupp eller ett personliga upplägg i nära dialog med dig för att du ska få ett meningsfullt sammanhang och utvecklas i din egen takt

Här kan du få delta i: Dagliga sysslor på gården och i skogen, Skötsel av djur och trädgård (vi har genbanksdjur och ekologisk trädgård), Byggnadsvård – timmerhus, Träd- och buskbeskärning, Hantverk – olika typer. Och icke att  förglömma passiviteterna för er som behöver pauser/lära sig att ta pauser

Mer information på  www.fjallsater.net

Åna Lantbruksliv, Deje

Vi erbjuder daglig verksamhet i lantlig miljö med motiverande aktiviteter som är individanpassat utifrån gårds och djurskötsel.

Gården ligger i vackra Butorp i Forshaga Kommun, vi har 135 kor, kalvar och ungdjur, 4 arbetshästar och 1 hund.  Åkermark som vi brukar och skog.

Kundnyttan ska tillgodoses genom meningsfull daglig verksamhet med tanken att stärka individen i sin självkänsla. Deltagaren ska känna att det finns ett behov av dennes delaktighet för att få känna sig viktig, att känna att jag klarar av saker som jag kanske inte trodde. Det är ok att bara vara sig själv.

Målgrupper är: Personer inom LSS, personer som lider av psykisk ohälsa, vuxna och ungdomar.

Aktiviteter på gården är först och främst djurskötsel som att fodra, hålla rent, se till att djuren har det bra. Trädgårdsgöromål.  Laga vår lunch tillsammans. Plocka bär och svamp när det är säsong. Rida och köra häst i skog och mark, på vintern tar en tur med släden.  Bakom huset finns Butorps  Ädelfiske för den som gillar att fiska.  Deras  vindskydd med grillplats använder vi för att laga mat utomhus. Skogspromenader. 

Mer information på eva.ulrika@live.se

Övriga medlemmar:

Tommy Persson, Ekshärad paradisheden@telia.se

Pia Karlsson, Karlstad info@finnbraten.se

Lillemor Olsson, Råda lillemor-olsson@telia.com